De VAKbeweging – een samenwerking van de FNV & CNV

De VAKbeweging is een samenwerking van de FNV en CNV - twee afzonderlijke vakbonden die het belang van werkenden en werkzoekenden vooropstellen. Daarom bundelen zij de krachten om mensen in een onzekere situatie te ondersteunen en ze op weg te helpen naar nieuw of ander werk. Dit doen ze voor iedereen die dit nodig heeft – zowel voor leden van de twee vakbonden, als voor mensen die niet aangesloten zijn bij een vakbond. Want iedere loopbaan is er een die telt.

De aangewezen partij

Als De VAKbeweging komen we op voor de belangen van werknemers. We staan als loopbaanpartner naast werkenden, bieden begeleiding en coaching in het nemen van de eigen regie en gaan voor duurzaam werk en een eerlijk inkomen. Zo zorgen we dat mensen niet tussen het wal en het schip raken of werkloos raken, maar duurzaam inzetbaar blijven en plezier houden in hun werk.

Doordat De VAKbeweging een samenwerking is van vakbonden is er continu contact met de werkvloer; we weten dus exact wat er speelt. En nog compleet onafhankelijk ook. Bovendien zijn we gewend om naast het gemeenschappelijk belang voor individuen en individuele situaties te strijden. Dat voel je in onze aanpak. Bij ons is een loopbaan niet zomaar een onderwerp, maar dagelijkse realiteit. We zijn daarmee dé aangewezen partij om te begeleiden van werk naar werk.

Overheidssubsidie

De VAKbeweging is een initiatief dat is ontwikkeld dankzij subsidie vanuit de overheid. Om werkloosheid te voorkomen heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verschillende maatregelen getroffen als aanvulling op de steun voor ondernemers. Met dit pakket helpen wij van de VAKbeweging mensen ‘van werk naar werk’, door begeleiding, coaching en/of scholing. We werken daarbij zelfstandig, maar ook nauw samen met o.a. het UWV, gemeenten en onderwijs. Naast loopbaanbegeleiding kun je bij ons als je lid bent ook terecht voor gebruikelijke arbeidsvoorwaardelijke dienstverlening die we als vakbonden verlenen, zoals het afsluiten van cao’s en het aanbieden van juridisch advies.

FNV

FNV

De FNV komt als vakbond op voor jouw belangen op het gebied van werk en inkomen. Of je nu werkt, op zoek bent naar een baan, een uitkering hebt of met pensioen gaat – wij zijn er mét jou en vóór jou, samen met bijna een miljoen andere leden. Samen maken we ons sterk voor veiligheid, zekerheid en waardering. Daarnaast kun je terecht voor persoonlijk advies over je werk, loopbaan en inkomen. Maar ook voor praktische workshops, trainingen en juridische ondersteuning als dat nodig is. Weten hoe wij voor jou aan de slag gaan?

Lees meer
CNV

CNV

Vakbond CNV is een club van verschilmakers. We strijden voor sterke werknemersrechten, zeker werk en eerlijk loon. Voor iedereen. Maar we doen meer. We maken ons sterk voor goede cao-afspraken. Je kunt bij ons terecht voor deskundige rechtsbijstand voor werk en privé. Voor loopbaanbegeleiding, voor hulp bij ziektetrajecten, belastingaangiftes en nog veel meer. Of je nu een opleiding volgt, werk zoekt, een baanswitch maakt of van je pensioen geniet; wij zijn jouw partner in elke fase van je leven. Weten hoe wij voor jou aan de slag gaan?

Lees meer