De VAKbeweging

Wij zijn De VAKbeweging. Word je ontslagen? Gaat je werkgever failliet? Loopt je tijdelijke contract af? En biedt jouw huidige werkgever of de sector waarin je werkzaam bent geen mogelijkheden om je te begeleiden naar nieuw werk? Dan helpen we je graag met loopbaanbegeleiding en/of -coaching. Wij staan voor je klaar en bieden je extra ondersteuning om je te begeleiden van werk naar werk. Want we weten dat het een moeilijke tijd is, ook op de arbeidsmarkt. Veel mensen hebben een tijdelijk contract of verliezen hun werk en daarmee hun inkomen. Wij ondersteunen jou om te  voorkomen dat je veel stress krijgt door de werkonzekerheid, werkloos raakt en in een uitkering terecht komt, door je te helpen om duurzaam aan het werk te kunnen blijven. We zorgen dat je lekker aan de slag kunt blijven gaan en plezier houdt (of weer vindt) in je werk. We kijken wat er nodig is om je wendbaar te houden voor de toekomst, zodat je jouw kwaliteiten kunt laten zien in een andere baan, het liefst voor de lange termijn.

Meer uit jezelf, meer uit je loopbaan

Het verliezen van je baan is allesbehalve leuk. Dat begrijpen we goed. Toch kun je een moment als dit ook aangrijpen om meer uit jezelf en je loopbaan te halen. Wil jij anders gaan kijken? Meer kennis opdoen? Meer zelfvertrouwen krijgen en sterk staan in je werk? Wij helpen je groeien. Door jou te laten ontdekken wie je bent. Waar je van droomt. Hoe het werkt op de arbeidsmarkt en wat jij kunt. Vaak is dat meer dan je denkt. We helpen je bij het nemen van eigen regie, vertrouwen op jouw inzet en gaan zo sámen voor een baan voor de langere termijn. Zodat jij écht verder komt.

Jij beweegt en wij bewegen mee

Je schakelt ons in naast de loketten van UWV en je gemeente waar je als werkzoekende terecht kunt bij het verliezen van je baan. Wij begeleiden je van werk naar werk. En hebben daarbij echt oog voor jóú, jouw wensen en jouw mogelijkheden. Zie ons als jouw partner of coach in je loopbaan. We bieden o.a. persoonlijk loopbaanadvies, coachingsgesprekken, scholingsadvies en -doorverwijzing, sollicitatietraining en een CV-check. De begeleiding vindt plaats vanuit een van de 35 locaties in het land – we zijn dus altijd dicht in de buurt. Maar ook online staan we voor je klaar.

De VAKbeweging zorgt voor:

  • Persoonlijk loopbaanadvies
  • Coachingsgesprekken
  • Sollicitatietraining en CV-check
  • Scholingsadvies en -doorverwijzing (inclusief scholingsbudget van 5.000 euro)
  • Handvatten hoe om te gaan met verlies van werk

Ons VAK

We werken op basis van onze drie stevige VAK-principes: Vertrouwen. Aandacht. Kennis. Dat werkt als volgt. De regie in jouw loopbaan ligt bij jou als werkende zelf. Jij staat voor je eigen ontwikkeling en de benodigde actie. Wij vertrouwen op jou. Maar we vinden dat je niet alleen hoeft te staan. Daarom krijg je van ons de volle aandacht: we staan naast je en kijken en luisteren mee. We geven richting. En zetten zo jouw loopbaan in beweging. Dat gaat voor ons net iets makkelijker dan voor een willekeurige andere loopbaancoach, want de FNV en CNV zijn vakbonden, en wij kennen ‘Werkend Nederland’ als onze broekzak. We staan continu in nauw contact met de werkvloer. En hebben daardoor pure kennis, waardoor wij weten waar kansen liggen. En zien waar plek is voor jou. Jij beweegt. En wij bewegen mee.

Vraag jouw loopbaangesprek aan